sunnuntai 21. helmikuuta 2016

Suklaaseeprakakku

Meille oli tulossa kyläilijöitä, ja halusin kokeilla tehdä jotain suhteellisen simppeliä, mutta herkkuhyvää ja jollakin tavalla erikoisempaa tarjottavaa. Ja niinpä päätin tehdä suklaaseeprakakun, Kinuskikissan ohjeella.


Kakkun raitojen muodostuminen ei ollut aivan läpihuutojuttu, vaikka tekniikka onkin hyvin helppo, vuoronperään ruskeaa ja valkoista massaa n. desin verran, aina keskelle toista väriä kaataen. Valkosuklaatäyte taisi olla juuri optimaalisen paksuista, mutta suklaatäyte sensijaan taisi jäädä aavistuksen liian löysäksi, ja tästä johtuen ruskeat raidat meinasivat jäädä täysin valkoisten raitojen alle, ainakin kakun päällä näkyvässä osuudessa. Kakun sisällä raidat olivat mielestäni todella onnistuneet. Sainkin tästä kakusta uuden vision mieleeni, että kuinka tätä voisi lähteä jalostamaan :)




Maultaan tämä kakku jäi omaan makuuni hieman liian pliisuksi, ja jollakin tavalla vetiseksi. Toisen kerran, kun tätä teen, täyty makua saada enemmän aikaiseksi jotenkin... En vain tiedä vielä, että miten :)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti